Κίνημα Αλλαγής: Δεν παραχωρεί το… Κάραβελ στον ΣΥΡΙΖΑ – Προσπάθεια για νέο ξεκίνημα

Στην ιστορική του έδρα του ΠΑΣΟΚ, το ξενοδοχείο Κάραβελ στο Παγκράτι, επιμένει το Κίνημα Αλλαγής, παρά την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικήσει τον χώρο για τις δικές του κομματικές συνεδριάσεις. Της κεντρικής επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου θα έχουν προηγηθεί οι συνεδριάσεις του πολιτικού συμβουλίου και της εκτελεστικής γραμματείας την Παρασκευή.

Οι χώροι σε καμία περίπτωση δεν… έτυχαν. Η Φώφη Γεννηματά επιστρέφει στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, για τις δύο πρώτες συνεδριάσεις, στον απόηχο της διαφοροποίησης του Θανάση Θεοχαρόπουλου για τον τρόπο λειτουργίας του Κινήματος Αλλαγής. Η επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ξεκαθάρισε προς «μεσολαβητές» ότι η ίδια δεν θα αλλάξει γραμμή.

«Όποιοι ανέβηκαν στα κεραμίδια θα πρέπει οι ίδιοι να αποφασίσουν την επόμενη κίνησή τους: θα ρίξουν σκάλα και θα κατέβουν ή θα πηδήξουν στη διπλανή στέγη;» αναφέρουν χαρακτηριστικά συνεργάτες της. Είναι προφανές πως η στοχευμένη απουσία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ από την προηγούμενη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας δεν έχει ξεπεραστεί.

Τις συνεδριάσεις θα απασχολήσουν και οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και το Σκοπιανό. Στη Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ότι η κυβέρνηση χειρίζεται και τα δύο θέματα με την επικοινωνία να προηγείται της πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό, δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις στελεχών υπέρ της λύσης… γενικά.

«Έχουμε θέσει τους όρους: ενιαία λύση, όνομα για κάθε χρήση με αλλαγή του Συντάγματος (αλυτρωτικές αναφορές κτλ) , όλα τα άλλα απλά διευκολύνουν την κυβέρνηση» επισημαίνουν με νόημα οι επιτελείς του Κινήματος Αλλαγής.

Δεν κρύβουν και την ανησυχία τους για την περίφημη έξοδο από το μνημόνιο, μετά και τις εξελίξεις στην Ιταλία. Ανησυχία που μια κατάλληλη κυβέρνηση μπορεί να μετατρέψει σε ευκαιρία, προσθέτουν. Είναι προφανές ότι η ΕΕ θα πρέπει να πάρει αποφάσεις, οπότε ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να τεθεί το θέμα του ελληνικού χρέους, αναφέρουν και επιμένουν στην ορθότητα της επιλογής να ζητηθούν «εκλογές εδώ και τώρα».