ΦΩΤΟ: Προμηθέας – Ολυμπιακός 56-89

Eξουθενωμένος από την υπερπροσπάθεια του game 2 απέναντι στον Ολυμπιακό, Προμηθέας, δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός στο 3ο παιχνίδι της σειράς, χάνοντας με 56-89 ( 23-45 στο δεύτερο ημίχρονο) στο κατάμεστο «Δ. Τόφαλος». Η άμυνα των «ερυθρόλευκων» δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα του Μάκη Γιατρά, η οποία αντιμετώπισε και μεγάλο πρόβλημα αστοχίας έξω από τη γραμμή των 6,75μ. Η επόμενη αγωνιστική υποχρέσωση για τους «Προμηθείς» πλέον, είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο, 2 Ιουνίου και πάλι εντός έδρας, αυτή την φορά κόντρα στον ΠΑΟΚ, για το εναρκτήριο αγώνα των μικρών τεκλικών της Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 16-24, 33-44, 46-62, 56-89

Ο MVP: Ο Γιάνις Στρέλνιεκς βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και το έδειξε και στην Πάτρα, όπου είχε 22 πόντους με 5/6 τρίποντα μεταξύ άλλων. Ωστόσο, κορυφαίος και σταθερά πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό ήταν ο Κάιλ Ουίλτζερ που μέτρησε 14 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Ο Σκληρός: Πολύ ενθαρρυντική, για τον Ολυμπιακό, η εμφάνιση του Νίκολα Μιλουτίνοφ που δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του μετά τον τραυματισμό που τον είχε κρατήσει εκτός δράσης. O Σέρβος σέντερ αγωνίστηκε για 14′ και είχε 6 πόντους, 3 ριμπάουντ, αλλά και 4 τάπες και 3 κλεψίματα κερδίζοντας πάρα πολλές μάχες από τους αντιπάλους του κοντά στο καλάθι.

Ο Αόρατος: Δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του ο Λάνγκστον Χολ που αγωνίστηκε για 18 λεπτά και είχε 4 πόντους με 1/6 προσπάθειες.

Ο Πεσμένος: Ο Κέισι Πράδερ έβαλε μεν 10 πόντους για τον Προμηθέα και ήταν ο δεύτερος σκόρερ για την ομάδα του Γιατρά, αλλά δεν είχε καλές επιλογές κι αυτό αποδεικνύεται από τα 4/14 σουτ, αλλά και τις 5 τάπες που δέχθηκε.

Η Στιγμή: Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με τον υψηλότερο βαθμό αποφασιστικότητας στην τρίτη περίοδο και μετέτρεψαν σε χρόνο dt το +11 σε +20 με αποτέλεσμα να καθαρίσουν εύκολα το παιχνίδι. Κομβικός σ’ εκείνο το σημείο ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με συνεχόμενες, κερδισμένες μάχες.

Η Γκέλα: Φαίνεται πως οι Πατρινοί τα… έδωσαν όλα στο Game 2 του ΣΕΦ και ήταν «άδειοι» στο τρίτο παιχνίδι της σειράς. Έτσι, υπέπεσαν σε πάρα πολλά λάθη (19) και ήταν πολύ άστοχοι πίσω από τα 6.75 (5/26 3π.) με αποτέλεσμα να μείνουν από νωρίς εκτός διεκδίκησης ενός θετικού αποτελέσματος.

Η Διαιτησία: Σχινάς, Ανδρικόπουλος και Παντελίδης έλεγξαν την αναμέτρηση, απέφυγαν τα «χοντρά» λάθη με εξαίρεση 1-2 περιπτώσεων και δεν… απασχόλησαν ιδιαίτερα με την παρουσία τους. Σφύριξαν τις περισσότερες επαφές στο πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα αυτό να ολοκληρωθεί με 35 βολές κι από τις δυο ομάδες.

Η Εξέδρα: Σχεδόν γεμάτο ήταν το κλειστό «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας με οπαδούς και των δύο ομάδων να βρίσκονται στο γήπεδο και να δημιουργούν μία πολύ «ζεστή» ατμόσφαιρα από το ξεκίνημα.