Οι κυβερνητικές απαντήσεις της ΝΔ στο μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου

Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιερ Μοσκοβισί απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να μην περικοπούν οι συντάξεις τον Ιανουάριο του 2019, ακυρώνοντας έτσι επί της ουσίας το κυβερνητικό αφήγημα περί «καθαρής εξόδου» από τα Μνημόνια.
Ήταν κάτι το απολύτως αναμενόμενο, που διαψεύδει την περί του αντιθέτου κυβερνητική προπαγάνδα.
Εδώ και ενάμισι χρόνο, από τη στιγμή που ψηφίστηκαν τα μέτρα των περικοπών των συντάξεων και της μείωσης του αφορολόγητου, ήταν δεδομένο ότι αυτά θα εφαρμόζονταν μετά από τη λήξη του 3ου Μνημονίου. Καθώς αυτό λαμβάνει τέλος τον ερχόμενο Αύγουστο, είναι ξεκάθαρο πώς και γιατί στην πραγματικότητα θα έχουμε μετέπειτα ένα ακόμη Μνημόνιο, με σκληρές δεσμεύσεις, τουλάχιστον μέχρι το 2022, και μάλιστα χωρίς την παραμικρή χρηματοδότηση!
Πρέπει δε να διευκρινιστεί ότι τα προαναφερόμενα συμπληρωματικά μέτρα, ύψους 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, δεν συμπεριλαμβάνονται στο 3ο Μνημόνιο. Είναι το 4ο Μνημόνιο, το Μνημόνιο Τσίπρα -Καμμένου.
Για να αμβλύνει αυτή τη δυσμενή πραγματικότητα, απόρροια της ανάλγητης πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχοντας ως κύριο στόχο να δώσει ώθηση στην πραγματική οικονομία, προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η μείωση της φορολογίας.
Μείωση στον φόρο για τις επιχειρήσεις, στο 25% και μετά στο 20%, εντός μίας διετίας. Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, εντός μίας διετίας. Μείωση του φόρου ακόμη στα μερίσματα. Κι αυτές οι μειώσεις θα συνδυαστούν με μια πολιτική φιλική στις επενδύσεις που θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη, η οποία θα επέλθει νομοτελειακά, οδηγώντας την πατρίδα μας σε μια αναγεννητική πορεία.
Είναι, απλώς, θέμα (ελάχιστου) χρόνου η Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Κυριάκο να βάλει την Ελλάδα στις ράγες της ανόρθωσης και της δημιουργίας.

 

Του Θανάση Νταβλούρου