Ας προσπαθήσουμε να σεβαστούμε τις συνοικίες μας, τους γείτονές μας

Ανοικτή Επιστολή

Συμπολίτες,
σε λίγες ημέρες, μπαίνουμε στον Ιούνιο και το Καλοκαίρι. Το πρόβλημα των σκουπιδιών, άλυτο μετά από τέσσερις μήνες, και φαίνεται ότι δε θα υπάρξει λύση ούτε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ας προσπαθήσουμε να σεβαστούμε τις συνοικίες μας, τους γείτονές μας.
Μην αφήνετε τα σκουπίδια σας έξω από τους κάδους στις γειτονιές σας, ούτε στις διπλανές γειτονιές, ούτε να επιβαρύνεται τα ” βουνά ” σκουπιδιών που υπάρχουν σε πολλούς δρόμους.
Μην αφήνετε σκουπίδια κοντά σε σχολεία, ούτε στις παραλίες και τις πλατείες. Ούτε σε οικόπεδα, χωράφια και παιδότοπους.

ΩΣ ΕΣΧΑΤΗ ΛΥΣΗ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ της ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ,της ΑΣ. ΦΩΤΗΛΑ, της ΚΛ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ , ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ.

Αν το κάνουμε όλοι αυτό, θα ανοίξουν τα παράθυρα των σπιτιών στις λαϊκές γειτονιές, θα πάνε τα Αιγιοτόπουλα σχολείο χωρίς να εισπνέουν αναθυμιάσεις από τα σκουπίδια, θα πάμε στις παραλίες μας για μπάνιο και δροσιά χωρίς μεγάλο κίνδυνο μολύνσεων, θα μειώσουμε τον κίνδυνο πυρκαγιάς!!!
Όλοι γνωρίζουμε, ότι πληρώνουμε Δημοτικά Τέλη και επιζητούμε ανταποδοτικά Καθαρή Πόλη. Αυτοί που έχουν την ευθύνη γι’ αυτό, κρίνονται! Εμείς, ας προσπαθήσουμε να περισώσουμε ό,τι είναι δυνατόν από τους μέγιστους κινδύνους που εγκυμονούν!
ΣΑΣ ΚΑΛΩ, ΝΑ ΜΕΡΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ μας ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
Το “Άγιο Πνεύμα”, που γιορτάζουμε σήμερα, ας δώσει φώτιση σε όλους μας, και ιδιαίτερα στα “φωτισμένα μυαλά” που νοιάζονται για εμάς!!!

 

Νίκος Παπαδόπουλος

Πρόεδρος Περιβαλλοντικού συλλόγου Αλυκής