ΑΙΓΙΟ: “Ταξιδεύω στη ζωή” από τη μαθητική ομάδα “Πράσινοι Φίλοι” του 1ου Γυμνασίου

Ένα σημαντικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας, υλοποίησε τη φετινή σχολική χρονιά η μαθητική ομάδα “Πράσινοι Φίλοι” του 1ου Γυμνασίου Αιγίου. Το πρόγραμμα με τίτλο “Ταξιδεύω στη ζωή” παρουσιάστηκε στον κινηματογράφο “Απόλλων” την Τρίτη 15 Μαΐου.

Οι μαθητές με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, ασχολήθηκαν με τα αίτια των τροχαίων δυστυχημάτων που παραμένουν μια κοινωνική μάστιγα για τη χώρα μας.

Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά στην εκδήλωσή τους, κάθε χρόνο χάνεται στην άσφαλτο μια πόλη σαν τα Καλάβρυτα, ενώ οι τραυματίες αντιστοιχούν σε μία πόλη όπως το Αίγιο.

Οι μαθητές με τη βοήθεια του κ. Βασίλη Μανουηλίδη, έφτιαξαν και προβάλανε βίντεο, σε μία προσπάθεια να στείλουν τα δικά τους μηνύματα για τα τροχαία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Αξίζει να σημειωθεί ότι αφιέρωσαν την εκδήλωσή τους στους δύο δεκαεφτάχρονους μαθητές από το Αϊγιο, τον Δημήτρη και τον Βασίλη, που έχασαν τη ζωή τους τελευταίους μήνες οδηγώντας μηχανάκι.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε και ένα ντοκιμαντέρ από τη Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης “Ιαβέρης”, το οποίο συγκίνησε και προβλημάτισε ιδιαίτερα τους μαθητές.

Υπεύθυνοι καθηγητές για το πρόγραμμα ήταν οι: Παναγιώτης Βάγιας, Μαρία Παπαγεωργίου, Μαρία Τσουλουχά.
Η ομάδα “Πράσινοι Φίλοι” ασχολείται παράλληλα και ερευνά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής 1941-1944 στο Αίγιο και τη γύρω περιοχή. Ήδη οι μαθητές έχουν πραγματοποιήσει πολλές συνεντεύξεις με ηλικιωμένους σήμερα ανθρώπους που έζησαν την περίοδο εκείνη και έχουν ακόμα ζωντανές τις μνήμες τους.

Στόχος της ομάδας είναι όλο αυτό το υλικό, μαζί με τραγούδια αφιερωμένα σε εκείνα τα χρόνια να τα παρουσιάσουν στο Αίγιο, τον ερχόμενο Οκτώβριο.