(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Σύσκεψη απολογισμού, της επιχείρησης μεταφοράς των μεταναστών από την παραλιακή ζώνη – Τι είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης

Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών Τζ. Φιλιππάκος προήδρευσε σήμερα το πρωί σε σύσκεψη στον ΟΛΠΑ, παρουσία του προέδρου του οργανισμού Νίκου Κοντοέ και επιτελικών στελεχών του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ήταν μια σύσκεψη απολογισμού, της πρόσφατης επιτυχούς επιχείρησης μεταφοράς των μεταναστών από την παραλιακή ζώνη της Πάτρας, την οποία ο κ. Φιλιππάκος χαρακτήρησε ως “ανθρωπιστική” παρά αστυνομική.

Παράλληλα, συζητήθηκε και το πλάνο διαρκών ελέγχων για την αποτροπή επανεγκατάστασης μεταναστών στα εγκαταλειμμένα εργοστάσια. “Ανησυχούσε, δεν εφησυχάζουμε και σε κάθε περίπτωση κάνουμε αυτά που πρέπει ώστε να μην επιτρέψουμε την επανεμφάνιση του προβλήματος” ήταν το μήνυμα που έστειλε το κυβερνητικό στέλεχος.

Ο κ. Φιλιππάκος εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα που όπως είπε επανέφερε στην ομαλότητα το λιμάνι και την πόλη, αλλά ταυτόχρονα τόνισε ότι το πρόβλημα δεν σταμάτησε γι αυτό και χρειάζεται οι αρμοδιες αρχές να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνιση.

Ο κ. Φιλιππάκος επιθεώρησε και τα έργα κατασκευής της δεύτερης μεγάλης εξωτερικής περίφραξης το νέο λιμένα και ενίσχυσης του φράκτη του isps.

Στη σύσκεψη έλαβαν ακόμα μέρος, ο διευθυντής Κλάδου Α του Λιμενικού Σώματος, υποναύαρχος Γιάννης Αργυρίου, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών Δρόσος Ρεϊζής, ο διευθυντής της 5ης ΠΕΔΙΛΣ, αρχιπλοίαρχος ΛΣ Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαϊας, Ταξίαρχος Νίκος Κοτρωνιάς, ο διοικητής Ασφαλείας Αστυνομικός Διευθυντής Απόστολος Μαρτζάκλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλης Τσούρας και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πηγη-Βιντεο :peleop.gr