Ο ιδιαίτερος λόγος για τον οποίο αυτό το φόρεμα έκλεψε την παράσταση στις Κάννες [εικόνες]

Κάθε φόρεμα που φοριέται για την εμφάνιση στο κόκκινο χαλί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών έχει στόχο να στρέψει τα κεφάλια, και μερικές φορές, η ηθοποιός αξιοποιεί την προσοχή που είναι στραμμένη πάνω της για να κάνει δήλωση.

Για παράδειγμα, η Αγγλίδα ηθοποιός, Θάντι Νιούτον έφθασε στην πρεμιέρα της ταινίας «Solo: A Star Wars Stor» με ένα εντυπωσιακό φόρεμα της Vivienne Westwood, δημιουργία – σχόλιο της σημασίας της ισότιμης εκπροσώπησης στη μεγάλη οθόνη.
Το φιλικό προς το περιβάλλον φόρεμα είχε τυπωμένες εικόνες των μαύρων χαρακτήρων του franchise επιστημονικής φαντασίας και ήταν διακοσμημένο με κρύσταλλα Swarovski.

Ήταν ένας αξιοπρόσεκτος φόρος τιμής στη συμμετοχή της Νιούτον στην ταινία Σόλο και ο εορτασμός ενός ορόσημου, καθώς η Αγγλίδα ηθοποιός είναι η πρώτη μαύρη πρωταγωνίστρια στο Star Wars.

Η Νιούτον υποστηρίζει εδώ και καιρό τη διαφορετικότητα στη μεγάλη οθόνη και ο ρόλος της στην ταινία Solo έχει μεγάλη σημασία για εκείνη, αναφέρει δημοσίευμα του Vogue.uk.
Μεγάλωσε με την κινηματογραφική σειρά επιστημονικής φαντασίας Star Wars και είδε τον τεράστιο αντίκτυπο της στην ποπ κουλτούρα, απολαμβάνοντας τις ταινίες, αλλά δεν έβλεπε τίποτα από το εαυτό της σε αυτές. «Κανείς δεν έμοιαζε με εμένα, εκτός από τη σκλάβα χορεύτρια του Jabba the Hutt» ανέφερε.

Στο spin-off του Star Wars, «Solo: A Star Wars Story» η Θάντι Νιούτον είναι η Βαλ. «Είναι το πιο ικανό, αποτελεσματικό άτομο που έχω υποδυθεί. Είναι σωματοφύλακας του εαυτού της» είπε. Η Νιούτον παρατήρησε ότι βλέπει κάποια κοινά στοιχεία με τον χαρακτήρα που υποδύεται. «Είναι σίγουρα Σκορπιός – δεν εμπιστεύεται εύκολα και είναι ακλόνητα πιστή».
Η Βαλ μπορεί να είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που λάμπει σε έναν γαλαξία πολύ μακριά, αλλά από τον χαρισματικό λαθρέμπορο Λάντο Καρλίσιαν έως τον δάσκαλο Τζεντάι Μέις Γουίντου, έγχρωμοι χαρακτήρες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της σειράς – και αυτό ήταν αντικατοπτρίστηκε όμορφα στο βραδινό φόρεμα της Νιούτον.

Το φόρεμα, χειροποίητη δημιουργία από το ατελιέ της Westwood στο Λονδίνο είναι επίσης ταυτόσημο με την τελευταία λέξη της βιώσιμης τεχνολογίας. Ο οίκος χρησιμοποίησε πιστοποιημένο δέρμα από μετάξι από την Taroni, για το οποίο εφαρμόστηκαν πλήρως οι απαιτήσεις «του πράσινου χαλιού».
«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι θα κάνουν συμβιβασμό αν φορέσουν βιώσιμα, ηθικά ενδύματα, αλλά πολύ μεγαλύτερος συμβιβασμός είναι αυτό που κάνουμε στον πλανήτη και τους εαυτούς μας αγνοώντας τις ολέθριες συνέπειες της λεηλασίας του πλανήτη μας και των ανθρώπων του» ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ