ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Κηδεύτηκε ο 34χρονος εργάτης της ΒΙ.ΠΕ Πατρών που έχασε τη ζωή του – Ένα χωριό βυθισμένο σε βαρύ πένθος

Σήμερα  στην εκκλησία του χωριού του, στη Μιτόπολη του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί αποχαιρέτησαν τον 34χρονο Κώστα Κόλλια, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, το απόγευμα της Παρασκευής, σε εργατικό ατύχημα σε εργοστάσιο της ΒΙΠΕ Πατρών.

Ο 34χρονος ήταν πατέρας δύο μικρών παιδιών, σκληρά εργαζόμενος, οικογενειάρχης και ιδιαίτερα αγαπητός στον περίγυρό του. Σύμφωνα με την Αστυνομία, επιχειρούσε να επισκευάσει βλάβη, βρισκόμενος σε κυλιόμενη ταινία μεταφοράς, και από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κατέπεσε στο έδαφος από ύψος περίπου τεσσάρων μέτρων και τραυματίστηκε στο κεφάλι. Ο τραυματίας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Αστυνομικοί του ΑΤ Δυτικής Αχαΐας προχώρησαν στη σύλληψη του υπευθύνου βάρδιας της επιχείρησης και αναζητείτο, προκειμένου να συλληφθεί και ο ιδιοκτήτης της μονάδας, ενώ ενεργείται προανάκριση για την εξακρίβωση των ακριβών αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του ατυχήματος, καθώς σχηματίστηκε δικογραφία για εργατικό ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό.

Συγγενείς και φίλοι του άτυχου εργάτη, στα Χαρμπιλέικα, όπου ζούσε με την οικογένειά του, αλλά και στην Πάτρα, όπου διαμένουν μέλη της οικογένειάς του, δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που συνέβη και αφαίρεσε αναπάντεχα τη ζωή ενός τόσο νέου ανθρώπου. Ο θάνατος του 34χρονου Κώστα Κόλλια, όπως ήταν επόμενο, έφερε στην επιφάνεια και το ζήτημα της τήρησης των κανονισμών ασφαλείας εργαζομένων. Ανακοίνωση εξέδωσε η προσωρινή διοίκηση του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας, στην οποία αναφέρει:
«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας εκφράζει τη βαθιά του λύπη για τον άδικο και πρόωρο χαμό του Κώστα Κόλλια από τη Μιτόπολη Αχαΐας, ύστερα από εργατικό ατύχημα στη βιομηχανική ζώνη Πάτρας. Αλλος ένας άνθρωπος, οικογενειάρχης και πατέρας δύο παιδιών, χάθηκε, σήμερα, εν ώρα εργασίας. Ζητάμε να διερευνηθούν τα αίτια και να αποδοθούν ευθύνες, όπου αναλογούν. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και στους οικείους του συναδέλφου εργαζομένου».

Και η Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία ΣΥΝΔΕΣΥ, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, εκφράζει τη βαθιά της λύπη για τον άδικο χαμό του Κωνσταντίνου Κόλλια, ενός νέου ανθρώπου, πατέρα δύο παιδιών. Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της, «άλλο ένα θανατηφόρο στην ταφόπλακα των εργατικών δυστυχημάτων. Εργαζόμενος στη ΒΙΠΕ ΠΑΤΡΩΝ, στον εργασιακό χώρο της ανακύκλωσης. Ενας χώρος ιδιαίτερα σκληρός για τους εργαζόμενους, όπου απαιτεί συνεχείς ελέγχους. Εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις κ οι όροι της εργατικής νομοθεσίας και υγείας και ασφάλειας. Ζητάμε να χυθεί άπλετο φως, κάτω από ποιες συνθήκες έχασε τη ζωή του ο συνάδελφός μας και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες, όπου και εάν αναλογούν. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».