(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Πανελλήνια επιτυχία της σκακιστικής ομάδας του 50ου Δημοτικού Σχολείου

Μια ξεχωριστή επιτυχία είχε η ομάδα του 50ου Δημοτικού σχολείου της Πάτρας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Σκάκι Μαθητών-Μαθητριών το οποίο διεξήχθη στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου.
Μετά την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Σκακιστικό Πρωτάθλημα Μαθητών-Μαθητριών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η ομάδα του 50ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών αποτελούμενη από τους Φερτάκη Δημήτρη, Μόσχου Θοδωρή, Ζεϊτουγιάν Ελένη και Αγγελοπούλου Μελίνα, κέρδισε την πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Το Πρωτάθλημα διοργανώθηκε από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία σε συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου.
Η ομάδα του σχολείου, συνεχίζοντας την σκακιστική του παράδοση, κατέκτησε την 6η θέση ανάμεσα σε 64 ομάδες Δημοτικών Σχολείων όλης της Ελλάδας, γεγονός που θεωρείται μεγάλη επιτυχία και αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση των μαθητών για τη συστηματική μελέτη, εντατική προπόνηση και πολύχρονη συμμετοχή τους σε αγώνες και σκακιστικά τουρνουά και επιβεβαιώνει την πετυχημένη πορεία των μαθητών του σχολείου στο σκακιστικό μονοπάτι που έχει χαράξει τα τελευταία χρόνια. Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια το 50ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας συμμετείχε σε πρόγραμμα Erasmus+ για την προώθηση του σκακιού στην εκπαίδευση με τίτλο «Let’s Improve». Στόχοι του προγράμματος, το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ήταν η διερεύνηση της σχέσης του σκακιού με τη μάθηση, τις σχολικές επιδόσεις των μαθητών και την ικανότητα συγκέντρωσής τους, η σύνδεσή του με τη διδασκαλία των μαθηματικών και της οικονομίας γενικότερα, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων της λογικής σκέψης και της λύσης προβλημάτων στους μαθητές.