Σχεδόν δυο χρόνια χρειάστηκαν για να καταρριφθεί το δόγμα Τόσκα

Με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης των μεταναστών από την Πάτρα, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κατσανιώτης, σημειώνει τα εξής:

«Έπρεπε να περάσουν σχεδόν δύο χρόνια για να καταρριφθεί το δόγμα Τόσκα
«δεν παρεμβαίνουμε – αφήστε τους να εκτονωθούν», προκειμένου να υλοποιήσει η σημερινή Κυβέρνηση ένα μικρό μέρος όσων από την πρώτη στιγμή θα έπρεπε να έχει κάνει για το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Πάτρα.

Έπρεπε να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Έπρεπε να εισακουστούν επιτέλους οι φωνές κατακραυγής των κατοίκων μιας ολόκληρης πόλης που τελούσε υπό «ομηρία», εξαιτίας της διαχειριστικής ανεπάρκειας και της ανικανότητας της σημερινής Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος το οποίο έχει εξελιχθεί σε μείζον εθνικό θέμα.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης των μεταναστών από τα ερειπωμένα κτίρια της παραλιακής απέναντι από το νέο λιμάνι καθυστέρησε πολύ. Και κόστισε ήδη πολλά. Και το τεράστιο αυτό κόστος δεν θα πάψει ποτέ να το επωμίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Από την πρώτη στιγμή, συναισθανόμενος την ανησυχία των πολιτών με αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές εγκλήσεις μου, είχα αναδείξει το πρόβλημα, αλλά κανείς δε μας απαντούσε. Υπουργοί αρμόδιοι, μας δήλωναν αναρμόδιοι……..

Η ΝΔ όσο αφορά το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό πρόβλημα της χώρας μας, έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι τηρεί υπεύθυνη στάση και δεν πρόκειται να γίνει συμμέτοχος στους μικροπολιτικούς τακτικισμούς μιας «επίπλαστης ευαισθησίας».