(ΦΩΤΟ)-ΑΙΓΙΟ: Απίστευτες σκηνές στο δημοτικό συμβούλιο – Επεισόδια, αβγά, συλλήψεις, ύβρεις με κατοίκους – Φυγαδεύτηκε ο δήμαρχος

Επεισόδια σημειώθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας, σε αντιπαράθεση κατοίκων της Αιγείρας και δημοτικής αρχής, για τη χρήση του ΧΥΤΑ.

Νωρίτερα,  όχημα του δήμου παρεμποδίστηκε να μπει και να εναποθέσει σκουπίδια, επενέβη η αστυνομία και έγινε σύλληψη του εκπροσώπου της Επιτροπής Πολιτών Τριαντάφυλλου Οικονόμου, που οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και κρατήθηκε για παρακώλυση συγκοινωνίας, στο Αστυνομικό Τμήμα, μέχρι τις 9μ.μ όποτε μετά από παρεμβάσεις αφέθηκε ελεύθερος και με αδιαθεσία οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.Λίγο αργότερα, ο αντιδήμαρχος Δ. Φιλιππάτος διαπληκτίστηκε με δημότη, αλληλομηνύθηκαν προφορικά και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου μετά από μεταξύ τους συζήτηση και προτροπή των αστυνομικών, απέσυραν εκατέρωθεν τις κατηγορίες και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Περί τους 200 κατοίκους, εξαγριωμένοι με  τη δημαρχιακή στάση, ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα τους στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και να αφεθεί ελεύθερος ο συλληφθείς  για να υπάρξει άρνηση της πλειοψηφίας, έντονες αντεγκλήσεις, , ύβρεις και βαρύτατοι χαρακτηρισμοί .

Κάτοικοι άρχισαν να γιουχάρουν και να πετούν αβγά στον δήμαρχο και στο προεδρείο, έτοιμοι να του επιτεθούν.
Η ένταση εξαπλώθηκε, μέσα κι έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης, ειδοποιήθηκε η αστυνομία που έσπευσε, με 5 άνδρες και κινήθηκε προστατευτικά υπέρ του δημάρχου, ο οποίος παρέμενε επί ώρα εγκλωβισμένος ,ενώ μέλη της δημοτικής πλειοψηφίας, δέχονταν διαρκώς επιθέσεις.