(Βίντεο)-Θεσσαλονίκη: Βροχή ενάμιση μήνα έπεσε μέσα σε μία ώρα το μεσημέρι προκαλώντας πολλά προβλήματα

Υψηλή βροχόπτωση κατέγραψε ο νέος σταθμός του Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης, που μετρά μόλις μια εβδομάδα λειτουργίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο σταθμός κατέγραψε ένα μεγάλο ύψος βροχής με 72,4 χιλιοστά μέσα σε μία μόνον ώρα, σήμερα το μεσημέρι. Η θερμοκρασία μειώθηκε θεαματικά από τους 23 στους 13 βαθμούς Κελσίου. Η μέση ένταση βροχόπτωσης δεκαλέπτου ήταν τα 30 χιλιοστά.
Σημειώνεται ότι  σύμφωνα με τα Κλιματικά δεδομένα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας  η μέση βροχόπτωση στη Θεσσαλονίκη (στοιχεία του σταθμού μέτρησης στη Μίκρα) φθάνει το Μάιο τα 44,4 mm. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέσα σε μία ώρα σήμερα έπεσε νερό που αντιστοιχεί περίπου σε διάστημα ενάμιση μήνα!

Η νεροποντή ξέβρασε νεκρά ποντίκια στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Τα φρεάτια περιμετρικά του δημαρχείου υπερχείλισαν και άνοιξαν, ενώ ένας αγωγός αποχέτευσης έσπασε, με αποτέλεσμα η είσοδος του δημαρχείου να γεμίσει λύματα και να ξεβραστούν ακόμη και νεκρά ποντίκια!

Ταυτόχρονα, έσπασε και ένα τζάμι από την πόρτα του κτηρίου.

photo

 

Η τρομακτική στιγμή που ο χείμαρρος παρασύρει γυναίκα στη Θεσσαλονίκη

Ερασιτεχνικό βίντεο κατέγραψε τη συγκλονιστική στιγμή που μια γυναίκα παρασύρεται από τα ορμητικά νερά έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην οδό Εθνικής Αμύνης.

Ωστόσο, η γυναίκα κατάφερε να…γαντζωθεί από σταθμευμένο όχημα και να ζητήσει βοήθεια από περαστικούς.

 

Αυτό θα πεί να σε παρει το ποτάμι!Η άτυχη γυναίκα προφανώς δεν θα το ξεχάσει ποτέ!!

Δημοσιεύτηκε από Vassilis Delis στις Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018