Τσίπρας: Κακώς εστιάσαμε στο άρθρο για την αναδοχή από τα ομόφυλα ζευγάρια

Το νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνεται και η διάταξη για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια υπερασπίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του είπε ότι «έχω την αίσθηση ότι η δημόσια συζήτηση για το νομοσχέδιο εστιάστηκε κακώς σε ένα μόνο άρθρο του νομοσχεδίου που δεν το θεωρώ ασήμαντο. Ωστόσο το ζήτημα είναι η στάση της πολιτείας απέναντι στα παιδία που στερούνται της δυνατότητας να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή και ζουν σε ιδρύματα. Παιδιά ενός κατώτερου θεού. Αυτά τα παιδία πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και ο λόγος που κατατέθηκε το νομοσχέδιο μετά από ουσιαστική δουλειά και μελέτη ήταν για να σταματήσει επιτέλους το όργιο της γραφειοκρατίας και των εμποδίων για να δωθεί μια ευκαιρία και δυνατότητα να βιώσουν αυτά τα παιδία ένα καλύτερο μέλλον, ένα σπίτι μια οικογένεια» αποφεύγοντας να αναφερθεί ονομαστικά στο επίμαχο άρθρο.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε θεσμική τομή το σύνολο του νομοσχεδίου και κάλεσε τους πάντες να το αντιμετωπίσουν «χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες».

«Ποια σκοπιμότητα μπορεί να ωθήσει ορισμένους να πουν όχι σε μια προσπάθεια τομής προς αυτά τα παιδιά που στερούνται την αγάπη;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.