Το προσφυγικό δείχνει (κι αυτό) το επερχόμενο τέλος των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Όλα δείχνουν πλέον ότι το ετερόκλητο κυβερνητικό μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρίσκεται σε πλήρη αποδρομή, καθώς απαξιώνουν με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο το λαϊκό αίσθημα. Και το λεγόμενο προσφυγικό πρόβλημα, που κλιμακώνει την οργή όσων το υπομένουν (και δεν είναι φυσικά ακροδεξιοί), αποτελεί την πιο τρανταχτή απόδειξη γι’ αυτό.

Δεν είναι, λοιπόν, μόνο οι δημοσκοπήσεις που προεξοφλούν το επερχόμενο τέλος τους. Είναι σε επίπεδο συμβολισμών (και όχι μόνο) και η εικόνα ενός θλιβερού πρωθυπουργού που πήγε σε μια αστυνομοκρατούμενη Μυτιλήνη και μίλησε σε ένα απολύτως ελεγχόμενο περιβάλλον, έχοντας κυριολεκτικά όλο το νησί απέναντι του, σε μια εντυπωσιακή, μαζική, κινητοποίηση χωρίς προηγούμενο, με ένα δυναμικό συλλαλητήριο και με κλειστά καταστήματα.

Ζώντας στον γυάλινο κόσμο του, ο ίδιος αρνήθηκε να δει τη δυσάρεστη γι’ αυτόν πραγματικότητα, κάνοντας λόγο για «κάποιους» που όπως είπε δεν ήθελαν να πάει στη Μυτιλήνη.

Παράλληλα, αρνήθηκε να συναντήσει, γιατί δεν είχε το θάρρος να τους κοιτάξει στα μάτια, τους δικαίως διαμαρτυρόμενους κατοίκους της Λέσβου και των υπόλοιπων νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, της Χίου και της Σάμου, που διαδήλωσαν μαζί τους, γιατί δεν αντέχουν άλλο να υφίστανται τις οξύτατες επιπτώσεις του προσφυγικού προβλήματος.

Δεν δέχθηκε να δει ούτε μια αντιπροσωπεία πολιτών που φυλάσσουν Θερμοπύλες στις εσχατιές της πατρίδας μας, ενώ σε αντίθεση με στις βαρύγδουπες κυβερνητικές εξαγγελίες έχουν να αντιμετωπίσουν τώρα και τον αυξημένο ΦΠΑ.

Και βέβαια, δεν τόλμησε καν να πάει στον καταυλισμό της Μόριας, προκειμένου να δει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί εκεί.

Μια μέρα μόλις μετά, η Πάτρα, που επίσης βιώνει έντονα το μεταναστευτικό πρόβλημα, έζησε μια ακόμη δραματική επίπτωση του, με τον θάνατο ενός Αφγανού μετανάστη που προκλήθηκε στη διάρκεια αιματηρών συμπλοκών μεταξύ ομοεθνών και αλλοεθνών του.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες ο «λαοπρόβλητος» πρωθυπουργός ήλθε στην αχαϊκή πρωτεύουσα για να μιλήσει κι εδώ σε ένα δήθεν περιφερειακό συνέδριο, ενώ στη διάρκεια της ολιγόωρης παρουσίας του οι Αρχές «εξαφάνισαν» τους μετανάστες, προφανώς για να μην πέσουν στην αντίληψη του!

Τούτων δοθέντων, και με τη λαϊκή οργή να κλιμακώνεται εναντίον του, όπως φάνηκε περίτρανα και στη Λέσβο, όσο κι αν ο «λαοπρόβλητος» (απερχόμενος) πρωθυπουργός ονειρεύεται να στήσει ένα καθεστώς για να παραμείνει εσαεί στην εξουσία, τα σχέδια του θα μείνουν στο συρτάρι, καθώς οι εκλογές που προσπαθεί να αποφύγει είναι πλέον θέμα χρόνου να γίνουν και η συντριπτική ήττα του είναι προδιαγεγραμμένη.

Οι κάτοικοι της Λέσβου και των άλλων ακριτικών νησιών μας, δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το να του δείξουν με τη σειρά τους την πόρτα της εξόδου.

 

Του Θανάση Νταβλούρου