Τι απέγινε ο «Κόκκινος Αγγελος», το άγαλμα που προκάλεσε σάλο στο Π. Φάληρο -Πού θα τοποθετηθεί ο Phylax;

«Ο Phylax ξεκουράζεται σε μια αποθήκη» είπε ο Κωστής Γεωργίου, δημιουργός του αγάλματος που προκάλεσε σάλο, αλαλούμ και βανδαλισμό στο Παλαιό Φάληρο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Γεωργίου είπε «η τέχνη πρέπει να καταθέτει ιδέες και να δίνει στο πολίτη την δυνατότητα να βλέπει τον κόσμο και διαφορετικά από ότι έχει συνηθίσει να τον βλέπει. Έχουμε κενό παιδείας στα εικαστικά. Ένα έργο τέχνης σε δημόσιο χώρο προσφέρει στο πολίτη σε αυτή την δύσκολη περίοδο μια εικόνα ανάσας».

Ο ζωγράφος και γλύπτης Κωστής Γεωργίου, δημιουργός του «Phylax», που το έργο του το οποίο είχε τοποθετηθεί στο Παλαιό Φάληρο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και βανδαλισμό, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι του το έχουν ζητήσει να τοποθετηθεί αλλού, εκτός Ελλάδος και ότι το σκέφτεται.
Το έργο το έχουν ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την Κύπρο.

«Ο δήμος Παλαιού Φαλήρου μου έχει ζητήσει να γυρίσει ο “Phylax” στη θέση του αλλά εγώ δεν θα ήθελα να βρεθώ ξανά στη μέση θρησκευτικών και πολιτικών παιχνιδιών» υπογράμμισε ο ίδιος.

Οι αντιδράσεις στο έργο μου προέρχονται και από την έλλειψη παιδείας σημειώνει ο διεθνούς φήμης εικαστικός.

«Ο Phylax ξεκουράζεται σε μια αποθήκη» είπε ο Κωστής Γεωργίου και τόνισε ότι είναι «στο χέρι μου» αν θα τοποθετηθεί στο Παλαιό Φάληρο. «Ο Δήμος μου το ζήτησε» είπε.