ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Στην 1η συνάντηση Φιλαρμονικών Κοζάνης, η Φιλαρμονική

Μια ιδιαίτερη παρουσία από την Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Κοζάνη, στην 1η Συνάντηση Φιλαρμονικών που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης, υπό την αιγίδα του τοπικού δήμου.

Συμμετείχαν οι μπάντες: Φιλαρμονική Δήμου Κοζάνης «Πανδώρα», Ορχήστρα Πνευστών Κ.Ω.Θ., Φιλαρμονική Δήμου Καλαβρύτων, Φιλαρμονική Δήμου Καλαμαριάς, Φιλαρμονικός Σύλλογος Σκριπερού Κέρκυρας. Η μουσική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Απριλίου στις 5 το απόγευμα στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης και παρουσιάστηκαν πρωτότυπες συνθέσεις για μπάντα.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Γιώργου Μπαμπαράκου, παρουσίασε το εξής πρόγραμμα:

• AZTEC FIRE – JAY BOCOOK
• ACHILLES’ WRATH – SEAN O’ LOUGHLIN
• NOVENA – JAMES SWEARINGEN
• ABANDONED TREASURE HUNT – ROB GRICE
• FANFARE AND FLOURISHES – JAMES CURNOW
• TORRENTS OF FIRE – LARRY NEECK

Σημειώνεται πως στην αποστολή της Φιλαρμονικής Καλαβρύτων στην Κοζάνη, συμμετείχαν και 6 αιγιαλείς μουσικοί από τις μπάντες της Ακράτας και της Αιγείρας: Χρήστος Ασημακόπουλος, Σπύρος Ασημακόπουλος, Πρόδρομος Βουρλιώτης, Δημήτρης Μίχαλος, Παναγιώτης Παναγάκος.

Οι 4 από τις συμμετέχουσες στη Συνάντηση μπάντες, ακολούθως επένδυσαν μουσικά το βράδυ της Κυριακής του Θωμά τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Ζιδανιώτισσας, από τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην Κοζάνη.

Η συμμετοχή της Φιλαρμονικής Καλαβρύτων στο Φεστιβάλ της Κοζάνης υποστηρίχθηκε από τον Δήμο Καλαβρύτων.

advertisement