ΠΑΤΡΑ: Αναβλήθηκαν πάλι οι εκλογές στο Εργατικό Κέντρο – Στα δικαστήρια οι αντιμαχόμενες πλευρές – Παραιτήσεις λίγο πριν τις κάλπες

Αίτημα συγκρότησης προσωρινής διοίκησης, κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Πατρών η απερχόμενη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, μετά την παραίτηση της Εφορευτικής Επιτροπής, ως εκ τούτου οι εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για την Παρασκευή, δεν θα πραγματοποιηθούν.

Στο μεταξύ, το μεσημέρι, επικράτησε ένταση, καθώς εκπρόσωποι σωματείων και παρατάξεων της αντιπολίτευσης, απέκλεισαν πάλι το κτίριο και κλείδωσαν για αρκετή ώρα στα γραφεία τους, την πρόεδρο Σταυρούλα Νικολάου-Παπαδοπούλου που κατήγγειλε ότι απειλήθηκε και υπαλλήλους του ΕΚΠ.
Πλέον τον φορέα θα κληθεί να αναλάβει προσωρινή διοίκηση με απόφαση που θα βγάλει το Πρωτοδικείο Πατρών, ενώ θα ακολουθήσει ξεκαθάρισμα του μητρώου των σωματείων μελών και σύγκλιση νέας γενικής συνέλευσης για τον επαναπροσδιορισμό νέας ημερομηνίας εκλογών.

*Σήμερα 07/12/2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:30 μ.μ. συνεδρίασε η Εφορευτική Επιτροπή κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Αθανάσιου Γκουρζούτα με θέμα «Αρχαιρεσίες Ε.Κ.Πάτρας».
Πρόεδρος: Ύστερα από τις επαναλαμβανόμενες παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές της παράταξης ΠΑΜΕ για παρεμπόδιση της διαδικασίας των Αρχαιρεσιών και παραπληροφόρηση των αντιπροσώπων του Ε.Κ.Πάτρας και εν όψει της σύγχυσης που έχει δημιουργηθεί στο εκλογικό σώμα των αντιπροσώπων στο Ε.Κ.Πάτρας που ευτελίζει τη διαδικασία και εγείρει ζητήματα που δυσχεραίνουν το έργο της Επιτροπής, προτείνω την παραίτησή μας προκειμένου να προχωρήσει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας σε προσωρινή Διοίκηση έτσι ώστε να λάβει τέλος ο εξελισσόμενος διασυρμός του Ε.Κ.Πάτρας.
Εγκρίνεται.
Η Εφορευτική Επιτροπή του Ε.Κ.Πάτρας
Αθανάσιος Γκουρζούτας
Ανδρέας Καραντζάς
***Επιστολή της Ανδρεάτου Άννας, μέλος της εφορευτικής επιτροπής που είχε εκλεγεί στις 14 Νοέμβρη για να διεξάγει τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

 

Η αποστολή της εφορευτικής επιτροπής στην οποία εκλέχτηκα από την Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων στις 14 Νοέμβρη 2017 έχει λήξει, αφού δεν πραγματοποιήθηκαν εκλογές στις 3 Δεκέμβρη 2017 όπως είχαν προγραμματιστεί.

 

Η εφορευτική επιτροπή που είχαμε εκλεγεί δεν μπορεί να έχει καμιά αρμοδιότητα πια. Ο μόνος αρμόδιος να οδηγήσει σήμερα το Εργατικό Κέντρο Πάτρας σε εκλογές μετά από νέα Γενική Συνέλευση είναι η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

 

Ήδη η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου πήρε απόφαση για την αναβολή των διαδικασιών και την εκ νέου νομιμοποίηση των αντιπροσώπων, την εκλογή νέας εφορευτικής επιτροπής για τη διενέργεια εκλογών στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Ως εκ τούτο, η σημερινή εφορευτική επιτροπή έχει πάψει να ισχύει.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δεκάδες Διοικήσεις Σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, μαζί με τους εργαζόμενους προχωρήσαμε σήμερα σε κατάληψη του κτηρίου του ΕΚΠ για να αποτρέψουμε το πραξικόπημα της μειοψηφίας του ΕΚ να επιβάλλει εκ νέου εκλογές νοθείας και απάτης για αύριο Παρασκευή 8/12.

Τα ταξικά σωματεία μαζί με τους εργαζόμενους και αυτούς που συμπαραστέκονται σε αυτό τον αγώνα δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να περάσει η νοθεία και η απάτη στις εκλογές του ΕΚΠ, στα σωματεία και γενικά στο συνδικαλιστικό κίνημα της Πάτρας.

Ο αγώνας και η δράση μας είναι σταθερά και αταλάντευτα προσανατολισμένοι στις δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες. Έξω από τα συνδικάτα η εργοδοσία, η νοθεία και η απάτη. Σωματεία εργατών και όχι των εργοδοτών.

Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση των υπαρκτών πρωτοβάθμιων σωματείων της δύναμης του ΕΚΠ, αναγκάστηκε η εφορευτική επιτροπή που είχε εκλεγεί στις 14 Νοέμβρη να παραδεχτεί τη μη νομιμότητά της και να παραιτηθεί. Η παρέμβασή μας είχε αποτέλεσμα!

Ανοίγει σήμερα ο δρόμος για να σπάσει το απόστημα των μηχανισμών της εργοδοσίας που έχει κάτσει στο σβέρκο της εργατικής τάξης, που οργανώνει εκλογές νοθείας και απάτης για να ελέγξει το εργατικό κίνημα και να το υποτάξει στη «δίκαιη ανάπτυξη» των μισθών πείνας και φτώχειας που θέλουν να επιβάλλουν κράτος και αφεντικά.

Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές και ταυτόχρονα να πρωτοστατήσουν για την καθολική και μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη. Να μην πάει ούτε ώρα χαμένη για την οργάνωσή της. Να νεκρώσουν όλοι οι τόποι δουλειάς.

Στέλνουμε ταυτόχρονα ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα περάσει η αθλιότητα της κυβέρνησης να περάσει στα μουλωχτά σαν τον κλέφτη την κατάργηση της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης που είναι το δικαίωμα στην απεργία. Κάτω τα χέρια σας από την απεργία!

Βροντοφωνάζουμε! Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργατών και όχι σύμμαχος των αφεντικών! Οι εκλογές νοθείας και απάτης δεν πρόκειται να γίνουν!

Είμαστε σε επιφυλακή! Όλοι οι εργαζόμενοι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για να παρέμβουν σε οποιεσδήποτε εξελίξεις.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη!

Διοικήσεις των Σωματείων μέλη του ΕΚΠ

advertisement