ΑΙΓΙΟ: Ληστεία στο κέντρο με θύμα ιδιοκτήτη Μίνι Μάρκετ

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά κλοπών αλλά και ληστειών (δηλαδή με άσκηση σωματικής βίας) που σημειώνονται ακόμα και σε ώρες αιχμής, στο κέντρο της πόλης, με τους πολίτες να φοβούνται πλέον να κυκλοφορήσουν μόνοι τους για να μην πέσουν θύματα της αρπακτικής διάθεσης αδίστακτων κλεφτών, οι οποίοι πλέον «χτυπούν» ακόμα και για ευτελή ποσά των 30-40 ευρώ.

Χτες το βράδυ, ένας συμπολίτης επιχειρηματίας που διατηρεί mini market στη συμβολή των οδών Ερμού και Εισοδίων, έπεσε θύμα ληστείας την ώρα που έκλεινε το κατάστημά του και πήγαινε προς το πάρκινγκ πλησίον του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα για να πάρει το αυτοκίνητό του. Δύο άνδρες, Ρομά όπως κατέθεσε ο ίδιος, έπεσαν πάνω του και με σπρωξίματα και χτυπήματα κατάφεραν και του άρπαξαν ένα καφέ τσαντάκι όπου είχε τις εισπράξεις της ημέρας και αρκετά σημαντικά έγγραφα. Αμέσως τράπηκαν σε φυγή, αφήνοντας τον άνθρωπο σοκαρισμένο. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, το θύμα αναγνώρισε από φωτογραφίες τους δράστες και πλέον από χτες το βράδυ έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο ληστών. Ο ένας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει ήδη συλληφθεί και ανακρίνεται.

Βεβαίως, το αστυνομικό δελτίο καθημερινά είναι γεμάτο με περιπτώσεις συμπολιτών οι οποίοι καταγγέλλουν ανάλογες πράξεις. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με τη θρασύτητα των εγκληματιών πάσης φύσεως και η ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης είναι επιτακτική. Ακούν εκεί στη κεντρική διοίκηση;

filodimos.gr

advertisement