(Φωτο)-Κίνα: Άντρας απέκτησε γυναικείο στήθος λόγω… ορμονικής διαταραχής

Σε εγχείρηση μερικής μαστεκτομής αναγκάστηκε να υποβληθεί ένας 19χρονος από την Κίνα, ο οποίος εξαιτίας μιας ορμονικής διαταραχής ανέπτυξε στήθος γυναικείου μεγέθους στην δεξιά πλευρά του σώματός τους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο δεξιός μαστός του νέου άρχισε να αναπτύσσεται δυσανάλογα με τον άλλον στα 13 του χρόνια.

Εκείνος και οι γονείς του επισκέφθηκαν μαζί δεκάδες γιατρούς, ωστόσο κανένας δεν μπόρεσε να ανασχέσει την ανάπτυξη του στήθους του νεαρού, με αποτέλεσμα να φτάσει τελικά φέτος να χωρά σε σουτιέν μεγέθους Α.

Στις αρχές Ιουλίου, ένας χειρουργός του Κεντρικού Νοσοκομείου της Γουενζού υπέβαλε τον νεαρό σε υπερηχοτομογραφία, η οποία έδειξε ότι ένας καλοήθης όγκος είχε αναπτυχθεί στον δεξιό μαστικό αδένα του νέου. Αντίθετα, η αριστερή πλευρά ήταν τελείως καθαρή και δεν εμφάνιζε κανένα πρήξιμο.

Σύμφωνα με τον χειρουργό, τα κρούσματα εφηβικής γυναικομαστίας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, με το νοσοκομείο να δέχεται τουλάχιστον 100 ασθενείς κάθε χρόνο με το ίδιο πρόβλημα.

Όσο για τα αίτια αυτής της έξαρσης, οι επιστήμονες τα εντοπίζουν στην διατροφή των σημερινών νέων, αφού το φαστ φουντ που καταναλώνουν καθημερινά περιέχουν χημικές ουσίες που διαταράσσουν τις ορμονικές ισορροπίες του σώματος.

Πριν την επέμβαση:

Μετά την επέμβαση:

advertisement